• Novinky

            • Deň rodiny a rozlúčka s predškolákmi

            • Vo štvrtok 23. júna 2022 popoludní sa v triede Včielok konala besiedka pri príležitosti Dňa rodiny a rozlúčky s predškolákmi. Prítomných hostí a rodičov Včielky potešili bohatým a dojímavým  programom. Naším predškolákom prajeme v škole veľa darov Svätého Ducha, nech sa im v škole darí a nech s láskov a radosťou spomínajú na škôlku bl. Tarzície. 

            • Deň rodiny

            • Naše deti z triedy Lienok si 22.6.2022 pri príležitosti Dňa rodiny pripravili slávnostnú besiedku, ktorou potešili všetkých prítomných a tak spoločne so svojimi rodičmi, starými rodičmi a súrodencami oslávili tento významný sviatok. Tancom, spevom a hlavne radostným prejavom zohriali pri srdci všetkých zúčastnených.  

            • Rozprávkový zámok 2022

            • V stredu 15.6.2022 naše Včielky a Lienky plní očakávania a s rozžiarenými očkami nastúpili do autobusu – smer Bojnický zámok. Po príjemnom pikniku v parku ich čakala zábavná a poučná prehliadka s predstavením troch rozprávok: Dlhý nos, O troch grošoch a Laktibrada. Rozprávky deti naučili, že kradnúť sa nesmie, aké potrebné je vážiť si minulosť a myslieť na budúcnosť a aké dôležité je podeliť sa v núdzi s blížnymi. Z výletu sa vrátili síce troška unavení, ale plní nádherných dojmov a nezabudnuteľných zážitkov.

              Ďakujeme všetkým zúčastneným za pomoc a úspešný priebeh a už teraz sa tešíme na budúcoročný výlet. 🚌

            • Návšteva u hasičov

            • V utorok 7.6.2022 sme navštívili Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, kde nás ujovia hasiči oboznámili s ich prácou, ukázali nám priestory, ako aj hasičskú techniku. Deti sa na záver zahrali na malých hasičov a vyskúšali si aké je to hasiť požiar.

            • Bosonohá zábava na Deň detí

            • Deň detí sme v našej škôlke oslávili BOSONOHOU OLYMPIÁDOU. Deti sa počas dvoch dní zabávali pri rôznych súťažiach a hrách, ktoré boli pre nich pripravené na školskom dvore a v triedach. Pri tom všetkom nechýbala dobrá zábava, sladké prekvapenie a samozrejme všetci naši športovci dostali za odmenu diplom a medailu.

            • Zápis detí do CMŠ bl. Tarzície na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2022/2023

            • OZNAM

              Zápis detí do CMŠ bl. Tarzície na predprimárne vzdelávanie

              v školskom roku 2022/2023

               

               

              Riaditeľka CMŠ bl. Tarzície v Trenčíne po dohode so štatutárnym zástupcom zriaďovateľa Kongregácie SSNPM, Sládkovičova 22, 080 01 Prešov, v zmysle § 59 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov  určila čas zápisu detí do CMŠ bl. Tarzície.

               

              Zápis detí na školský rok 2022/2023 sa uskutoční

              v termíne od 01.05.2022 do 15.05.2022

               

              Deti sa do CMŠ bl. Tarzície prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa, ktorú treba predložiť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, treba predložiť aj súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

               

              Kritériá prijímania detí do CMŠ bl. Tarzície:

               

              Prednostne sa prijímajú deti:

              • s odloženou povinnou školskou dochádzkou,
              • ktoré dovŕšili 5. rok veku,
              • ktoré už majú súrodenca v CMŠ bl. Tarzície.

               

              Žiadosť o prijatie na predprimárne vzdelávanie si môžu rodičia osobne vyzdvihnúť v CMŠ bl. Tarzície alebo ju nájdu v sekcii Dokumenty na webovom sídle školy www.tarzicia.edupage.org a vyplnenú ju doručia najneskôr do 15.05.2022 na adresu CMŠ. (Akceptuje sa aj vlastná forma prihlášky.)

              Rodič môže podať žiadosť osobne, poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy, e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu. Taktiež prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy, alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

               

              V Trenčíne 21.03.2022                                                                                                                                                                                                                                                                                   Ing. Vieroslava Hrnčiarová

                                                                                                                                                   poverená riadením školy

            • Divadielko

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadielko.

              Vo štvrtok 3.3.2022 prijali naše pozvanie pani Danka a Janka Ertelové, ktoré nám pri príležitosti mesiaca knihy, predstavili tri rozprávky z knihy O psíčkovi a mačičke a Danke a Janke. Divadielko bolo veľmi poučné a zaujímavé a deti boli veľmi zaujaté a nadšené. Danke a Janke veľmi pekne ďakujeme za krásne divadielko, ktoré prispelo k dobrej nálade a radosti všetkých detí.

            • FAŠIANGOVÝ KARNEVAL

            • Fašiangový čas vrcholí a aj z našej škôlky sa tento týždeň ozývala hudba a šťastný smiech detí, ktorí sa veselo zabávali na karnevale. Deti sa konečne dočkali vytúženého dňa, ktorý bol plný zábavy, súťaží, tanca, ale samozrejme aj karnevalového pohostenia. Na záver si každá maska vyslúžila sladkú odmenu a už teraz sa všetci nevieme dočkať, kedy si túto super akciu budeme môcť opäť zopakovať.

            • Otec Jeremiáš Lomnický

            • Otec Jeremiáš Ivan Lomnický, OSBM je spoluzakladateľom Kongregácie sestier služobníc Nepoškvrnenej Panny Márie. Narodil sa 8.2.1860 na Ukrajine a zomrel vo vyhnanstve v Symbirsku 3.7.1916. Našim Včielkam o ňom porozprávala pani učiteľka Petronela a pomocou pexesa a vypracovaním pracovného listu sa dozvedeli viac o jeho živote. Domov si odniesli obrázok otca Jeremiáša s modlitbou za ukončenie procesu jeho blahorečenia.

            • Tradičné svätenie na sviatok Bohozjavenia

            • Dňa 12.1.2021, za prítomnosti detí a zamestnancov školy, o. Igor Cingeľ posvätil priestory CMŠ bl. Tarzície.

              Tradičné svätenie príbytkov, na sviatok Bohozjavenia, sa vykonáva každý rok, aby priestory, v ktorých sa zdržiavame počas celého roka, boli požehnané, chránené od každého zla a aby sme v nich mohli nažívať v pokoji, jednote a láske. Na záver nám o. Igor odovzdal, ako pamiatku na toto svätenie, magnetku s nápisom „Pane požehnaj tento dom“.   

            • Dopravné ihrisko s Férovou nadáciou O2

            • Vďaka príspevku Férovej nadácie O2 sa našej škole podarilo skvalitniť funkčnosť externého prostredia materskej školy, konkrétne dopravné ihrisko, ktoré sme vybavili štyroma šľapacími vozidlami, dvoma odrážadlami, troma kolobežkami a dopravnými značkami. Neopomenuteľným pomocníkom pri dopravnej výchove je pre nás zakúpený počítač s príslušenstvom.

              Deti s radosťou prijali toto vybavenie, ktoré chýbalo už existujúcemu dopravnému ihrisku.

              Dopravnými značkami sme zorganizovali „plynulosť premávky“ a taktiež dôležitú edukáciu detí, ktoré mali možnosť vyskúšať si dopravnú výchovu v praxi. Zorganizovali sme Deň dopravy v materskej škole, ktorý sa u detí stretol s veľkým nadšením, nakoľko dopravné prostriedky riadili „ako veľkí“.

              Deti sa tešia na pohybové aktivity na školskom dvore, evidujeme zvýšený záujem o pohyb, časom azda vyhodnotíme túto snahu aj v oblasti zníženej chorobnosti a obezity u detí.

              Ďakujeme Férovej nadácii O2 a všetkým jej pracovníkom prajeme veľa úspechov v pracovnom i osobnom živote!

            • Opatrenia kvôli výskytu COVID-19

            • Oznamujeme, že od 22.09.2021 do 02.10.2021 je na základe rozhodnutia RÚVZ TN trieda mladších detí -  Lienky mimo prevádzky z dôvodu výskytu COVID-19. Ďakujeme za porozumenie.

            • Začiatok šk. roka 2021/22

            • Oznamujeme Vám, že 2. septembra 2021 naša CMŠ bl. Tarzície slávnostne otvorí svoje brány malým žiačikom už siedmykrát od svojho založenia. Začíname v klasickej prevádzke od 6.30 hod. pri dodržiavaní opatrení kvôli COVID-19. Tešíme sa na Vás!