• Novinky

            • Zápis do CMŠ bl. Tarzície na školský rok 2023/24

            • Zápis detí do CMŠ bl. Tarzície na predprimárne vzdelávanie

              v školskom roku 2022/2023

              Riaditeľka CMŠ bl. Tarzície v Trenčíne po dohode so štatutárnym zástupcom zriaďovateľa Kongregácie SSNPM, Sládkovičova 22, 080 01 Prešov, v zmysle § 59 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov  určila čas zápisu detí do CMŠ bl. Tarzície.

               

              Zápis detí na školský rok 2023/2024 sa uskutoční

              v termíne od 01.05.2023 do 15.05.2023

               

              Deti sa do CMŠ bl. Tarzície prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa, ktorú treba predložiť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa   od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, treba predložiť aj súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

               

              Kritériá prijímania detí do CMŠ bl. Tarzície:

              Prednostne sa prijímajú deti:

              • s odloženou povinnou školskou dochádzkou,
              • ktoré dovŕšili 5. rok veku,
              • ktoré už majú súrodenca v CMŠ bl. Tarzície.

              Žiadosť o prijatie na predprimárne vzdelávanie si môžu rodičia osobne vyzdvihnúť v CMŠ bl. Tarzície alebo ju nájdu v sekcii Dokumenty (Ziadost_o_predprimarne_vzdelavanie_2023_24.pdf) na webovom sídle školy www.tarzicia.edupage.org a vyplnenú ju doručia najneskôr do 15.05.2023 na adresu CMŠ. (Akceptuje sa aj vlastná forma prihlášky.)

              Rodič môže podať žiadosť osobne, poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy, e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu. Taktiež prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy, alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            • Vzácna návšteva

            • Vo štvrtok 20.4.2023 našu škôlku navštívili vladyka Peter Rusnák spolu s pomocným biskupom Milanom Lachom a delegáciou Konferencie katolíckych biskupov Spojených štátov amerických, ktorí v týchto dňoch absolvujú návštevu Slovenska. Aj vďaka finančnej podpore Konferencie katolíckych biskupov Spojených štátov amerických sa mohla zakúpiť budova CMŠ bl. Tarzície, za ich štedrosť im patrí veľká vďaka. Na ich ďalšej ceste im vyprosujeme veľa Božieho požehnania.

            • Lesná pedagogika

            • Keďže mesiac apríl je mesiac lesov, vybrali sme sa objavovať s Lienkami na dvore škôlky a s Včielkami na Brezine prírodné tajomstvá lesa prostredníctvom hier a zážitkov. Spolu s pani lesnou pedagogičkou Jarkou, ktorá nám prezradila veľa zaujímavosti o živote v lese a prírode, sme sa naučili ako sa v lese správať, pripomenuli si aké zvieratká v lese žijú a taktiež ako sa o les starať, aby bolo v lese dobre aj jeho obyvateľom aj návštevníkom. 

            • Vesmír očami detí

            • Aj naša škôlka sa zapojila do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Zo 762 výkresov, ktoré boli do regionálneho kola súťaže zaslané, porota vybrala 25 víťazných prác, ktoré poputujú do celoslovenskej súťaže. Jednou z ocenených bola aj naša žiačka Emília Mináriková. K tomuto nádhernému úspechu jej srdečne blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole. 

              Výkresy Emilky, ale aj iných detí z našej škôlky, sú vystavené do 28. apríla 2023 v galérii za oknami v Okruhovom dome armády (ODA) v centre Trenčína.

            • Návšteva gréckokatolíckeho chrámu

            • V utorok 18.4.2023 sme navštívili gréckokatolícky chrám sv. Cyrila a Metoda. Pani učiteľka Petronela nám porozprávala ako prebiehalo slávenie sviatkov Ježišovho zmŕtvychvstania. Oboznámila nás s ikonami na ikonostase, nahliadli sme aj do svätyne, kde sme sa poklonili Pánu Ježišovi v bohostánku. Mali sme možnosť ochutnať aj svätenú vodu a chváliť Pána radostnými piesňami o zmŕtvychvstaní.